Anksioznost, napadaji panike, strah i homeopatija

 

Napadaj panike je vrlo ozbiljni poremećaj i mora se tretirati.

Smatra se da su uzroci mješavina biološke ranjivosti određene

osobe te socio-psiholoških utjecaja.

 

„Odjednom osjetila sam nevjerojatni val straha bez ikakvog

razloga. Moje srce je lupalo 'ko ludo, boljela su me prsa i sve

teže i teže sam disala. Mislila sam da sam dobila srčani udar i

da ću umrijeti“ - to je samo jedan od bezbroj opisa napadaja

panike od kojeg pati sve više i više ljudi, bilo žena, bilo

muškaraca.

 

Napadi panike su najčešće iznenadni,

najčešće se događaju bez ikakvog pravog povoda te obuzimaju

osobu u toj mjeri da ona često postane u potpunosti nemoćna.

Jednom kada doživite napad panike, bilo da se radilo za                                                      Homeopatija ONLINE - Anksioznost, napadaji panike

vrijeme vožnje u autu, kupovine, u liftu ili bilo kojem drugom mjestu, postoji

mogućnost da ćete početi patiti od neracionalnih strahova od ulaska u određene situacije, koji se zovu fobije, te ćete izbjegavati takva mjesta i situacije, a najčešće se radi o agorafobiji, strahu od otvorenih prostora.

 

Simptomi

 

 • mučnina u želucu

 • vrtoglavica, mučnina

 • problemi s disanjem, osjećaj davljenja

 • trnci ili otupljenje u prstima

 • valunge ili oblijevanje hladnog znoja

 • slabija ili jača drhtavica

 • osjećaj da ste u nekom snu ili kriva percepcija

 • teror, osjećaj kao da će se svaki trenutak dogoditi nešto                                                                                                                 strašno i da ste nemoćni da to spriječite

 • bol u prsima    

 • treperenje ili jako udaranje srca                                                              Homeopatija ONLINE - Anksioznost, napadaji panike

 • potreba za bijegom

 • nervoza zbog mogućnosti da ćete izgubiti kontrolu i učiniti nešto s čime ćete se osramotiti

 • strah od umiranja

 

Noćni napadaji panike

 

Napadaji tjeskobe koji se događaju noću tijekom spavanja, još se zovu i noćni napadi panike, no oni se događaju mnogo rjeđe nego što se to događa kod istih osoba tijekom dana. No, simptomi koji doživljavaju osobe za vrijeme tih noćnih napadaju su vrlo važni jer imaju mnogo više respiratornih problema, koji su povezani s napadajem. 

 

Također, te osobe imaju mnogo češće tendenciju pokazivanja simptoma depresije i drugih psihičkih problema, od onih osoba koje nemaju noćne napadaje panike, nego samo dnevne. Ujedno, noćni napadaji panike najčešće traju kraće od 10 minuta, što je još jedna razlika u odnosu na dnevne napadaje, no često je mnogo teže se smiriti do kraja. Homeopatija može pomoč.

 

Uzrok i posljedica

 

Napadaji panike su vrlo ozbiljni poremećaj i mora se primjereno liječiti. Smatra se da su uzroci napadaja panike mješavina biološke ranjivosti određene osobe te socio-psiholoških utjecaja.  Znanstvenici ne znaju što se točno dogodi u tijelu kada započne napadaj panike, no neke osobe su više podložne napadajima, dok druge nisu toliko.

 

Simptomi napadaja panike kod žena češće uključuju izbjegavanje ponavljanja određenih situacija u kojima su se već našle, češće se ponavljaju, ali zato i češće zatraže liječničku pomoć, za razliku od muškaraca. Napadaji panike tijekom trudnoće mogu se povećati, smanjiti ili ostati na istoj razini.

 

 

Tretmani i prirodni pristup sa homeopatijom

 

Zahvaljujući istraživanjima, za napadaje panike postoje različiti tretmani. Ono što je definitivno potrebno naglasiti da napadaji panike, pa tako i tjeskobe se mogu vrlo uspješno tretirati, no na žalost, mnogi ljudi zanemaruju njihove simptome i ne žele zatražiti pomoć liječnika, što može dovesti do pogoršanja stanja.

Ono što će biti cilj samog tretmana je ne samo da se ukloni posljedica, nego i otkrije uzrok zbog čega ste uopće dobili napadaj panike.

Kao i kod ostalih tegoba psihe, se homeopatija jako dobro pokaže kao učinkovita metoda tretiranja napadaja panike, straha, tjeskobe, šoka. U homeopatiji smatramo da napadaju panike može biti uzrok veći šok i naravno predispozicija, koju ima osoba.

Zatražite pregled

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now