Ulcerozni kolitis

Ulcerozni kolitis i homeopatski tretman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                   Homeopatija - ulcerozni kolitis

Ulcerozni kolitis je autoimuna kronična upalna tegoba sluznice, isključivo završnog dijela debelog crijeva (rektum). Tegoba je obilježena napadom vlastitog imunološkog sistema na sluznicu debelog crijeva. Problem počinje upalom, potom čirevima (ulkusi), blagim grčevima, povremena krvarenja sa sluzi, blažim proljevom sa nekoliko rijetkih stolica dnevno. Periodi zatvora su također česti.

U farmaciji pravi uzrok ulceroznog kolitisa "nije poznat".

Tegoba pogađa četiri do šest osoba na 100 000 ljudi. Nešto je izraženija u žena u odnosu na muškarce. Prvi se simptomi javljaju oko 20. godine života.

Prognoza ulceroznog kolitisa zavisi o stupnju ozbiljnosti, trajanju i učestalosti pojavljivanja simptoma. Karakteristični simptomi su nadutost, krvarenja iz debelog crijeva i ulceracije kolona praćene bolovima i proljevima.

 

Homeopatija je djelotvorna kod ulceroznog kolitisa, najbolji su rezultati u rani fazi bolesti. Homeopatski pripravci mogu pomoći u smanjenju učestalosti stolice, psihičkom poboljšanju, samnjuju krvarenje, sluz, itd. To također može pomoći u usporavanju napredovanja bolesti i razvoju komplikacija. U kasnijoj fazi kolitisa, homeopatija i dalje ima bitnu ulogu i smanjuje potrebu za steroidima i drugim imunosupresivnim lijekovima.

Pristup je individualan. Za više informacija me nazovite na mob.: 0921746321 ili se javite na mail: cesekvesna@gmail.com

Od dodataka prehrani je preporučljivo konzumirati sljedeće pripravke: Ikan,  BioKalcij, hitozanCordyceps sinensis.

Bitno je pravilno kombiniranje i doziranje pripravaka, pa zbog toga ne savjetujem uzimanje proizvoda na vlastitu ruku.

Zatražite pregled

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now