Gubitak i tuga 

Kako olakšati bol?

 

Bilo da patite zbog gubitka voljene                                                                                                                                             osobe, kućnog ljubimca, posla ili doma,
neće vam biti lako da prebolite. Teško
vam je prihvatiti činjenicu, da je smrt
konačna ili da je voljena osoba otišla za
uvijek. 
Ma kako to bilo iracionalno, gubitak
možete smatrati napuštanjem. Kraj
veze osjećate kao "malu smrt", šokirani
ste, povrijeđeni i osjećate se izdanim
ako vas napusti osoba sa kojom ste 
bili u vezi. Ako vas napusti vaša ljubav,
može vam se desiti da izgubite vezu
sa osobnim osjećanjima ljubavi. Više
ne osjećate, da ste kroz osobu koju 
volite povezani sa svijetom, osjećate
se izoliranim i usamljenim.
Mnoge od nas iskustvo gubitka obogalji,
jer dozvoljavamo takvim osjećanjima, da                                                                                       Homeopatija ONLINE - Gubitak i tuga
utiču na naše trenutne privrženosti i povlačimo se iz života. Žalost i gubitak stvaraju
oklop oko našeg srca koji u početku doživljavamo kao štit, ali on to zapravo nije, nego nas obično sprječava da osjetimo bilo kakvu vrstu ljubavi, tako da postajemo sve više oklopljeni gubeći mogućnost da ponovo otvorimo svoje srce. 
U našem društvu se ideja romantične ljubavi brka sa pojmom bezuslovne ljubavi. To nas uvijek zavara, jer se takva vrsta ljubavi rijetko susreće na ljudskoj razini. Ako svoje nade i čežnje investirate u neku određenu osobu, one će nestati kada vas ta osoba napusti, a vi ćete ostati u neredu sa energetskim obrascem tuge i napuštenosti.
Često gubitak osjećamo zbog svjesnosti, da smo sa nekom osobom mogli doživjeti mnogo više. Iskustva koja smo podijelili sa tom osobom na neki način nisu bila dovoljno intenzivna i nismo uspjeli uspostaviti vezu na dubljoj razini. Postoji žaljenje što toj osobi nismo dozvolili da nam se približi, ili osjećaj da su naše potrebe bile veće od onoga što smo dobili. Ovo pojačava osjećaj odvajanja i vodi ka usamljenosti. Osjećanje praznine doprinosi da visite zakačeni za žal za prošlošću i da budete zakoćeni čežnjom, da se ta veza nastavi, iako druga osoba više nije s vama. Izazov gubitka je vjerovati u veliku mudrost univerzuma, jer ne možemo uvijek razumjeti zašto ljudi i situacije koje volimo moraju otići. Stjecanjem hrabrosti, da prihvatimo odlazak, možemo doživjeti zadovoljstvo u stvaranju novih veza, izgrađivanju novih prijateljstva i ponovnom otvaranju ka ljubavi.
Na koji način može Homeopatija olakšati bol?
Dobro odabrana homeopatska remedija( remediju propišem nakon razgovora sa vama ili ispunjenog upitnika) će vam pomoć, da lakše prihvatite gubitak, da potpunije živite u svakom trenutku, a ne da se držite za nedovršenu prošlost ili da se ograđujete od sadašnjosti. 
Slučaj iz homeopatske prakse:
Ana, žena tridesetih godina, je došla kod mene na
lijećenje bolnog reumatoidnog artritisa od kojeg je bolovala
cijelog života.
Nakon dugog razgovora obje smo shvatile, da je takvo
stanje bilo povezano sa potisnutim bolnim emocijama i sa
psihološkom boli, pogoršavalo se nakon šokova i trauma
koje je doživljavala tokom života. 
Jedan njen mladić je nekoliko godina ranije izvršio
samoubojstvo i Ana se još uvijek osjećala šokiranom i
krivom, jer u to vrijeme nije uviđala koliko je on bio
očajan. Bila je tužna i depresivna i mnogo vremena je
provela razmišljajući o tome što se dogodilo. Rijetko je o
tome govorila i samo ponekad je plakala. 
Nisam znala da li je Ana imala u doba te nesreće mladića
jer na moja pitanja nije odgovarala. Konačno je
spomenula, da je nekoliko godina bila u vezi sa jednim                                                                   Homeopatija ONLINE - Gubitak i tuga
oženjenim muškarcem. Iz nje je zračila snažna tajnovitost koju je ta veza iziskivala. 
Ipak, ispod svega što se dešavalo u njenom životu je ležala dublja emocionalna trauma. Ana nikada nije srela svog oca i kada je konačno smogla snage, da ga kontaktira, on je reagirao kao da uopće nije znao da ona postoji. Zbog takve očeve reakcije Ana je bila povrijeđena i godinama nakon toga očajna.
Homeopatski konstitucijski lijek Natrium muriaticum joj je pomogao; zacijelio je nešto od njenih dubokih osjećanja tuge i pomogao joj da izgradi samopouzdanje tako da se može suočiti sa odbacivanjem, kojeg se plašila. Lijek joj je u dovoljnoj mjeri pročistio stara osjećanja bola, napuštenosti i nepovjerenja.
Dobro odabran (individualno) homeopatski lijek poboljša protok životne energije, koja može biti zakočena raznim traumatskim iskustvima. Blokirana energija nam često ne da, da se oslobodimo negativnih emocija, ne možemo raskinuti loše veze, koja nas uništava. Jedina zdrava veza je ta, u kojoj "rastemo" uz svog partnera, gdje smo sofisticirani i potpuni. 
Možda imate sve uvjete biti sretni, a vam nekako "ne ide". Vjerojatno ste nekada u prošlosti doživjeli tugu, gubitak...ili ste nasljedili neke uzorce. Sa klasičnom homeopatijom čistim blokade u vašem organizmu.
Vesna Češek, registrirana Homeopatkinja
Pročitajte još:
https://www.silicea-terra.com/nedovoljno-samopostovanje
https://www.silicea-terra.com/iscjeljenje-duse-homeopatijom
Zatražite pregled
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now