Liposomalni B kompleks, 150 ml

Cijena: 149,90 kn

 • odlična absorpcija

 • živčani sustav

 • psihološko djelovanje

Liposomalni B kompleks – idealna pomoć pri umoru i iscrpljenosti.

 

Liposomalni B kompleks sadrži sve važne vitamine iz skupine B, koji pripomažu ka  boljem psihičnkom osjećaju i ka odličnom mentalnom kapacitetu.

Vitamini B su nepogrešivi za pravilno djelovanje našega organizma, jer su važni  za živčani sistem, sluznicu, normalno duševno djelovanje, kao i za metabolizam, krv i koža, itd..

Liposomalni oblik vitamina i minerala je vrlo stabilnan i  idealan oblik za unašanje hranjivih tvari u tijelo, jer ga želudac i crijeva lako apsorbiraju. Liposomski vitamini ili minerali imaju odličnu biološku raspoloživost, što znači, da se apsorbiraju prirodno u krvni tok i ne izgubiju na učinkovitosti.

 • Vitamin B1 ima vrlo važnu ulogu pri normalnom djelovanju srca.

 • Vitamin B2 sudjeluje pri metabolizmu željeza, održava normalan vid i štiti tjelesne stanice pred oksidativnim stresom..

 • Vitamin B3 na prirodan način smanjuje umor, doprinosi ka normalnom psihološkom djelovanju i ima pozitivan učinak na kožu.

 • Vitamin B5 sudjeluje pri sintezi i metabolizmu steroidnih hormona, vitamina D i prenašanju živčanih impulsa. Ttječe na mentalni kapacitet pojedinca.

 • Vitamin B6 sudjeluje pri nastajanju eritrocita, u metabolizmu proteina i glikogena, te regulira aktivnost hormona.

 • Vitamin B7 ima važnu ulogu pri metabolizmu makronutrijenata

 • Vitamin B9 sudjeluje pri djeljenju stanica, važnu ulogu ima i pri nastajanju krvi.

 • Vitamin B12 ima također igra važnu ulogu u proizvodnji krvi, budući da je odgovorna za proizvodnju eritrocita

 

Prednosti upotrebe Liposomalnoga B kompleksa:

 • Smanjuje umor i iscrpljenost,

 • Prirodno doprinosi ka boljem mentalnom kapacitetu

 • sadrži sve važne vitamine iz skupine B,

 • odlična sposobnost absorpcije,

 • primjereno također za vegane.

 

Preporučen dnevni unos: Uzmite 1 x 5 ml bez druge tekućine.

 

Sastojci: Voda, prirodni zaslađivač ksilitol, sončnični lecitin (emulzija), glicerol (vlažilo), etanol <2,8%, vitamin C (askorbinska kiselina, antioksidant), vitamin B3 (nikotinamid), inozitol, kalijev sorbat (konzervans), vitamin B5 (pantotenska kislina), holin, aroma ananasa (okus), paraaminobenzojeva kiselina (PABA), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6 (piridoksal-5-fosfat), vitamin B1 (tiamin HCI), vitamin B9 (folna kiselina u obliku glukozaminove metiltetrahidrofolatne soli), vitamin B7 (D-Biotin), B12 (hidroksokobalamin), vitamin E (d-alfa tokoferol).

 

Neto količina: 150 ml

Proizvod je dodatak prehrani.

Upozorenje: Čuvati izvan dohvata djece. Preporučene dnevne količine ili doze se ne smiju prekoračiti. Prehranski dodatak nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Prekomjerno konzumiranje ima  odvajajući učinak. Nakon otvaranja čuvajte proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u dva mjeseca. Prije upotrebe dobro protresite.

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).

Prednosti liposoma:

* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi

 

Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:

*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.

Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.

Naručite proizvod:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now