LOŠA PREHRANA KOD DJECE 

Jeli vaše dijete jako izbirljivo kod hrane? Ima loš apetit? Ili želi jesti samo nezdravu hranu?

Saznajte kako mu možete pomoć.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                Homeopatija ONLINE - loša prehrana

 

O hrani koju vaša djeca jedu ovisi njihov rast i razvoj. Međutim, ona utječe i na njihovo ponašanje! Zato je bitno, da znate koje namirnice treba izbjegavati, a koje bi trebalo uvrstiti u svakodnevnu prehranu vašeg mališana, posebno ako je nemiran, razdražljiv, agresivan, hiperaktivan… Djeca koja se loše hrane, agresivnija su!

Mnoga istraživanja zadnjih par godina utvrdila su povezanost loše prehrane s

poremećajima u ponašanju, manjim koeficijentom inteligencije i lošijim

rezultatima u školi. Od svih organa u tijelu mozak je najosjetljiviji kad je riječ o

prehrambenim potrebama i navikama. Izuzetno je bitno osigurati nužne

aminokiseline, vitamine, minerale i omega masne kiseline.
Kod djece koja redovito jedu hranu s visokim udjelom šećera ili rafiniranih

ugljikohidrata -  bijelo brašno te proizvode od njih - može doći do pada glukoze

u krvi, što obično utječe na raspoloženje.

Te namirnice mogu izazvati oslobađanje hormona stresa kao što su adrenalin i

kortizol, koji ih čine nervoznima i uzrujanima - osobito ako su po prirodi nemirni,                          Homeopatija ONLINE - loša prehrana

ako teško kontroliraju osjećaje ili imaju poremećaj ponašanja.

Istraživanja pokazala su, da nedostatak cinka, željeza, vitamina B i proteina u prve tri godine života kasnije dovodi do pojave negativnih obrazaca u ponašanju. Osmogodišnjaci koji su u ranom djetinjstvu bili loše hranjeni češće su razdražljivi i češće započinju tučnjave s vršnjacima, kažu istraživači. U dobi od 11 godina takva djeca su češće psovala, varala i upadala u tučnjave, a u dobi od 17 godina su češće krala, zlostavljala vršnjake i konzumirala droge.

Prehrambeni aditivi, kao što su konzervansi, umjetna bojila i zaslađivači čine živčani sustav previše aktivnim. Aspartam (E 951) može prouzročiti glavobolju, vrtoglavicu i zamagljen vid, dok saharin (E 954) loše utječe na hiperaktivnost kod djece.
Monosodij glutamat (MSG) ili pojačivač ukusa štetno djeluje na mozak, izaziva glavobolju, hiperaktivnost, kronični umor, nagle promjene krvnog tlaka, poremećaje endokrinog sustava, pretilost i alergijske reakcije, a remeti i rad hormona. Zato je važno da mališani izbjegavaju "tvorničku" hranu ili da im se barem suzi njen izbor.
Nasuprot tomu, "prirodna" hrana djeluje umirujuće na živčani sustav, posebno namirnice koje imaju dosta kalcija (zeleno lisnato povrće, BioKalcij), magnezija (banane) i cinka (orašasti plodovi i razne sjemenke). Ti minerali smiruju nadbubrežne žlijezde, snižavaju krvni tlak, ublažavaju napetost mišića i sprečavaju nesanicu - a sve to utječe na opadanje razine kortizola, hormona stresa.

Masnoće

Mnogo je napisano o masnoćama u tijelu. Danas je poznata i opće prihvaćena činjenica da su tijelu potrebne masnoće, te da postoje dobre i loše masnoće.

Dobre masnoće

Mozak se sastoji od 60 posto masnoće i za učinkovito funkcioniranje mu je potrebno obilje masnih kiselina iz naše ishrane. Bazne masne kiseline su dobre masnoće. Nalaze se u masnim ribama kao što su skuša, tuna, haringa, sardine i losos, te orasima, sjemenkama i hladno prešanim uljima. Te masne kiseline su neophodne za normalan razvitak mozga, očiju i živčanog sustava. Novija istraživanja sa Sveučilišta u Oxfordu su ukazala da mnoga djeca koja boluju od disleksije, dispraksije i ADHD-a (hiperaktivni poremećaj pomanjkanja pozornosti) koji utječu na sposobnost djece da slušaju, misle, govore, mirno sjede i pišu, zapravo trpe zbog prehrambenog manjka masnih kiselina. 

Loše masnoće

Međutim, većina prerađenih prehrambenih proizvoda, pržena i                                                       

konzervirana hrana sadrži trans-masnoće. Trans-masnoće nastaju hidrogenizacijom ulja da bi im se poboljšao ukus i rok trajanja. Trans-masnoće mijenjaju kemiju mozga i blokiraju proizvodnju esencijalnih masnih kiselina.

ŽELJEZO

Svima je poznato da nedostatak željeza u organizmu dovodi do anemije ili malokrvnosti. To je ujedno najčešće oboljenje krvi u ranom djetinjstvu ili djetinjstvu uopšte. Nedostatak željeza uzrokuje slabu proizvodnju hemoglobina koji je spoj bjelančevine i željeza i nalazi se u crvenim krvnim ćelijama (eritrociti). Anemija smanjuje sposobnost krvi da prenosi kisik.

Malokrvno dijete nema dovoljnu opskrbu organizma kisikom pa to kao posljedicu ima brže zamaranje i promjene u ponašanju. Dijete može imati blijedu kožu, ali to ne mora biti pouzdan znak anemije. Kako su mozak i srce najosjetljiviji na lošije snadbijevanje kisikom, simptomi anemije mogu biti vrtoglavica, titranje pred očima, glavobolja, lupanje srca ili bolovi u grudnom košu oko srca. Dijete je nezainteresovano za igru ili razdražljivo. Djeca sa anemijom usljed nedostatka željeza mogu biti gojazna ili mogu biti slabije uhranjena. Karakteristično za teže oblike anemije je loš apetit, pa malo dijete često odbija čvrstu hranu, a veće dijete sužava jelovnik na malo nekvalitetnih namirnica, čime se zatvara krug - loše jede pa i dalje nema dovoljnog unosa željeza što produbljuje anemiju.

Kod neke anemične djece se pojavljuje želja za jedenjem neobičnih materija koje nisu za jelo, kao što je zemlja, prašina, pijesak, led itd. Nedostatak željeza može imati uticaja na intelektualne funkcije - održavanje pažnje, živahnost i učenje male djece i adolescenata.

Divlja jezerska spirulina

Spirulina obiluje željezom. U 10 grama praha spiruline postoji količina željeza koja

odgovara 450 g kiselice ili 320 g jetre.

Osim toga, spirulina sadrži 18 aminokiselina koje su prijeko potrebne čovjeku, a 8

od njih su esencijalne što znači da ih ljudski organizam ne može sintetizirati. Osim

toga, spirulina sadrži 18 aminokiselina koje su prijeko potrebne čovjeku, a 8 od njih

su esencijalne što znači da ih ljudski organizam ne može sintetizirati. Spirulina

sadrži mnoštvo neophodnih minerala i mikroelemenata, među kojima su željezo,

kalcij, natrij, kalij, bakar, magnezij, mangan, cink, fosfor, selen,                                

zatim vitamine B skupine (osim vitamina B12), vitamine C, D i E,                                                          Homeopatija ONLINE - loša prehrana  beta karoten, linolnu i alfa-linolensku kiselinu, klorofi l i druge aktivne tvari. 

Ako vam dijete nikako ne želi jesti zdrave hrane, mu otvorite jednu kapsulu divlje spiruline i je ubacite u nešto nezdravo što voli jesti (nemliječni proizvod) jer 1g divlje spiruline je po hranljivosti = 1kg voća ili povrća. 

Divlju spirulinu možete naručiti ovdje: http://www.silicea-terra.com/#!divlja-jezerska-spirulina/dgr2x

BIO CINK

U ljudskom organizmu cink ima ogromnu ulogu u stvaranju hormona. Za adolescente u razdoblju rasta je od osobito važnog značaja i najvažniji je element u prehrani. Znanstvena su istraživanja pokazala da cink djeluje neposredno na stvaranje kolagenog tkiva i kostura. Dodatak cinka kod njegova manjka ubrzat će rast i razvoj adolescenta. Kliničko promatranje pokazalo je da je kod djece zbog deficita cinka bio usporen rast i razvoj, a kada se doda cink, uočen je pozitivan medicinski rezultat s poboljšanim efektom. 

Cink utječe na osjećaj okusa i na tek. Elementi okusa nalaze se u slini i strukturna su tvar epitelnih stanica sluznice usne šupljine.

Zbog deficita cinka nastaje hiperplazija (prejako razvijanje) i keratizacija (orožnjavanje) epitelnih stanica sluznice usne šupljine. Kao posljedica toga onečišćuju se otvori receptora okusa na jeziku i hrana se ne može okusiti.

Čovjek gubi osjećaj okusa i, shodno tome i tek.

Cink je jako koristan kod prehlade.

Naručiti ga možete ovdje: http://www.silicea-terra.com/#!biocink/ydngb

BIO KALCIJ 

Najkvalitetniji kalcij na tržištu, sa najvećim stupnjem apsorpcije!

Deficit kalcija može izazvati razne tegobe i fiziološke anomalije. Kod deficita kalcija

uočeni su pored ostalog i ovi deformiteti:

Mala djeca zaostaju u razvoju,

kasnije prohodaju,

dobivaju četvrtastu lubanju,

kasnije im niču zubi,

također imaju poremećaj okusa,

ćelavost,

grčeve,

rahitis,

iskrivljene kosti nogu u obliku slova O ili X,

slabo razvijeni i maleni članci prstiju , razvijaju se kokošja prsa i javljaju se

bolovi kostiju prsnog koša.

djeca kasnije prohodaju,

loše spavaju,

imaju strah i viču u snu,

znoje se noću,

povremeno imaju bolove u trbuhu.                                                                                                          Homeopatija ONLINE - loša prehrana

BioKacij možete naručiti ovdje: http://www.silicea-terra.com/#!biokalcij-u-prahu/zgtna

FOS sirup - sladak i ukusan

Što određuje da li vaša crijeva promiču dobro zdravlje ili stvaraju stanja koja mogu uzrokovati zdravstvene probleme?

 

Jednom rječju -  BAKTERIJE

 

Crijeva su glavni nosilac i dobrih i loših bakterija

Loše bakterije uzrokuju bolesna stanja

Dobre bakterije, koje se također zovu blagotvorne bakterije su osnova zdravog probavnog sustava

 

80% našeg imunološkog sustava se nalazi u probavnom traktu

 

Zdrav probavni sustav je "korjen dobrog zdravlja"

FOS su DODATAK PREHRANI čiji učinak je mnogo veći od samog obnavljanja crijevne flore:

 

  • Poboljšava probavu
  • Jača imunološki sustav
  • Poboljšava apsorpciju kalcija i magnezija
  • Smanjuje kolesterol
  • Pridonosi zdravlju kože

FOS su također topiva vlakna koje izvlače vodu iz crijeva i sprječavaju konstipaciju.                          Homeopatija ONLINE - loša prehrana

 

Jačaju imunološki sustav

 

FOS sirupom kao dodatkom prehrani, možete pet puta povećati gustoću dobrih bakterija u nekoliko tjedana i time istisnuti štetne bakterije te na taj način smanjiti količinu toksina u vašem tijelu.

 

Vaš imunološki sustav sada može ispravno raditi u borbi protiv infekcija i bolesti bez poteškoća pri održavanju smanjenih štetnih bakterija u vašem crijevu.

 

Većina hrane bogate vlaknima, pročiste crijeva, ali FOS pospješuju probavu tako što izjednačavaju hranjive tvari kroz crijevne zidove.

 

Kada imate dovoljno dobrih bakterija, tada tijelo može proizvesti bogatstvo zaliha B vitamina.

 

 

 

Poboljšavaju apsorpciju kalcija i magnezija

 

Istraživanja su pokazala da FOS poboljšavaju apsorpciju kalcija u crijevima. Fermentacija FOS-a smanjuje pH u crijevima, što povećava topljivost minerala. Povećana topljivost također im pomaže da budu lakše apsorbirani kroz crijevne "zidove" u krvotok.

FOS sirup možete naručiti ovdje: http://www.silicea-terra.com/#!fos-sirup/a8p6f

SCHUSSLEROVE (tkivne) SOLI

Homeopatski dodaci prehrani  (tkivne ili Schusslerove soli)

Stanice se sastoje od jezgre, citoplazme koja joj daje hranu i stanične membrane, koja daje

zaštitu. Nužna funkcija stanične membrane je propustiti odgovarajuće hranljive tvari, a

sprječiti sve štetne tvari.

 

Enzimi u stanici istroše se nakon nekog vremena, posebno zbog konzumiranja kuhane,

pržene hrane i prerađevina. Jezgra djeluje kao predložak za izradu novih enzima. Enzimi

moraju biti izgrađeni od osnovnih tvari: proteina, vitamina i minerala. Ako ti sastojci

manjkaju u prehrani, stanica ne može pravilno nadopuniti enzime i tako stanica umire.

 

Krvne žile isporučuju proizvode u obliku makronutrijenata (masti, šećeri i bjelančevine) i

mikronutrijenata ( vitamini, minerali i elementi u tragovima). Bez adekvatne opskrbe stanice ne mogu funkcionirati i proizvesti energiju, održati život.

 

Stanicama treba dnevno osigurati sve potrebne sirovine. Citoplazma sadrži svih 12 osnovnih biokemijskih soli – tkivne soli

 

Ovim solima se ne možete predozirati ili imati štetne popratne pojave kao kad uzimate dodatke prehrani (npr. kalcij ili željezo). Kod uzimanja Schüsslerovih soli s kalcijem (Calcarea fluorica i Calcarea phosphorica), kalcij odlazi u kosti i očvršćuje ih, a ne u zglobove i bubrege gdje može uzrokovati koštane izrasline i kamence. Neke osobe prirodno slabo asimiliraju određeni mineral i uvijek im ga nedostaje bez obzira kolike količine konzumirali, što naposljetku dovodi do bolesti. Tkivne soli (kao i drugi homeopatski pripravci) poboljšavaju sposobnost organizma da apsorbira minerale. Ako postoji značajni nedostatak nekog minerala, uz tkivne soli ga treba uzimati i u dovoljnim količinama kroz hranu ili dodatke prehrani.

Više.... http://www.silicea-terra.com/#!schusslerove-suslerove-soli/k90sw

HOMEOPATSKI KONSTITUCIJSKI TRETMAN

Klasična homeopatija (isključivo klasična) jača kompletni organizam na

mentalno-emocionalno-fizičkom nivou. Dobro odabran konstitucijski pripravak

djeluje na sve zdravstvene tegobe.

Homeopatski pripravci mogu ublažiti sve najčešće tegobe u dojenačkoj dobi ali

i kod starije djece je homeopatija učinkovita. Primjerice, postoje pripravci koji

rješavaju respiratorne probleme, kolike, slabokrvnost, opstipaciju, proljev,

bolove i nervozu kod rasta zubića, pelenski osip i opekline, atopijski dermatitis,

alergijski rinitis, učestale infekcije, lošu asimilaciju kalcija, strah, nesanicu,

karijes....

                                                                                                                                                                                                                                          Homeopatija ONLINE - loša prehrana

Homeopatija može pomoći i kod  dječjih zaraznih bolesti na način da se djete

oporavi brže i naravno bez kemije. Može biti i odlična alternativa za antibiotike.

 

Vesna Češek, Registrirana homeopatkinja

Zatražite pregled

Jelovnik individualno prilagođen Vašem djetetu za poboljšanje zdravlja.

https://www.silicea-terra.com/prehrana-djece

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now