Nesanica - rješite se je na prirodan način!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odlazak na počinak za mnoge ljude je prava mora. Iz noći u noć, dugo se prevrću po krevetu, a  san im ne dolazi na oči. Neki utonu u san brzo, ali se probude usred noći i ne uspijevaju ponovno zaspati, već po glavi premeću najrazličitije turobne misli. Nesanica mori naročito starije ljude i žene.

Poremećaji spavanja vrlo su čest problem i ubrajaju se u najčešće psihosomatske tegobe današnjice. Dovoljno kvalitetnog sna za naše tijelo i psihu neophodno je isto kao i uzimanje vode i hrane.  

Najčešći poremećaj spavanja je NESANICA. Nesanica ne samo da je neugodna, nego je i vrlo opasna jer dovodi do iscrpljenosti, frustriranosti, depresije i drugih psihičkih poremećaja.

 

 

Stručnjaci ističu kao san ima svoju arhitekturu i strukturu. I doista,

neki ljudi sa problemom sna imaju poremećeno usnivanje , neki  

spavaju isprekidano, a neki se vrlo brzo bude. Naravno da svi ti

problemi u konačnici rezultiraju lošim i nekvalitetnim snom i

problemima umora i neugodnog osjećaja iscrpljenosti i pospanosti.  

 

Na poremećaj spavanja  može ukazivati i sasvim naoko marginalan

osjećaj trnaca u nogama i neodoljiva potreba za pomicanjem nogu,

posebno nakon što se legne u krevet. Vrlo glasno hrkanje i izrazito

nemirno spavanje također upozoravaju na ozbiljnije probleme sa snom

na koje treba obratiti pažnju.

Najčešći psihički poremećaji koji su povezani s lošim spavanjem su:

anksioznost, depresija, opsesivno kompulzivni poremećaj i drugo.

Veza između sna i psihičkih poremećaja je obostrana, to jest

pomanjkanje sna može s vremenom prouzročiti neke psihičke

poremećaje i bolesti.

Na san mogu utjecati i neki  lijekovi, kao što su antidepresivi, lijekovi za regulaciju povišenog krvnog tlaka, diuretici, antibiotici, lijekovi za regulaciju srčanog ritma i drugi.

Kako može homeopatija poboljšat spavanje?

Za tretiranje nesanice je potreban homeopatski tretman kod homeopata, koji će uzet u obzir sve vaše simptome, psihićko stanje, fizićke simptome. Naći će uzrok nesanice (stres, anksioznost, šok, fizička oboljenja). Homeopatija je odličan holistički način za tretiranje nesanice. Djeluje jako brzo. Naspavat ćete se, bit ćete smireniji i odmorniji, hrkanje će nestat.

Pronađite doba noći u koje se najčešće budite i otkrijte što to znači:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21:00 do 23:00

Ovo je vrijeme kada se balansira endokrilni sustav zadužen za hormone i metabolizam. Ako imate problema sa spavanjem u tom dijelu noći, tada ste možda pod stresom i muče vas događaji koje ste proživjeli tog dana ili ono što vas čeka drugi dan. To remeti protok energije. Do blokade energije endokrilnim sustavom može doći i ako se ne hranite ispravno ili jedete prekasno.

23:00 do 1:00

Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da si nešto zamjerate (grizete se zbog nečega) - možda nečega što ste rekli, napravili ili ste možda trebali napraviti, a niste. To je vrijeme kada se yin energija pretvara u yang. Prema drevnom kineskom vjerovanju, yin simbolizira ženski aspekt (negativno, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a yang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suhoću, dan i dominantne aspekte).

U ovo vrijeme je žučni mjehur aktivan, odnosno razgrađuje masnoće u tijelu pa buđenje u to doba može ukazivati kako konzumirate previše nezdravih masnoća.

 

1:00 do 3:00

Ako se najčešće budite u ovo vrijeme, tada ste vjerojatno ljuti i frustrirani, odnosno, prepuni ste negativne energije tijekom dana pa se to odražava i na spavanje. Svakako bi se morali opustiti jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem tijelu.

Ovo doba noći je vrlo važno za tijelo jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnodno detoksicira se i obnavlja. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, budit ćete se u ovo doba.

3:00 do 5:00

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vrijeme, ako gledamo duhovni aspek života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u tijelu se ne mogu odvijati pravilno. Također, buđenje u ovo vrijeme može ukazivati na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kisika u organizam. 

5:00 do 7:00

U ovo vrijeme debelo crijevo je aktivno, a toksini koji su tijekom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tijela. Buđenje u ovo doba može značiti da ste jeli prekasno ili da imate naviku jesti lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih tvari.

Zatražite pregled

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now