Prehlade, viroza, gripa i povišena temperatura - prirodna pomoć!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obična PREHLADA je uglavnom blaga akutna bolest dišnih puteva uzrokovana nahlađenjem ili nekim od virusa. Simptomi prehlade kao što su iscjedak iz nosa, kihanje, povišena temperatura i kašljanje su način na koji tijelo izbacuje i sagorijeva viruse i toksine. Farmaceutski lijekovi kao što su sprejevi za nos, lijekovi za spuštanje temperature mogu vas privremeno osloboditi simptoma, ali to čine potiskivanjem prirodne obrane tijela. Nosni sprejevi usporavaju proizvodnju sluzi i tako usporavaju iscjeljenje.

Uz navedene simptome može doći i do blage grlobolje, uhobolje ili laringitisa. Kod djece je često prisutno oticanje i osjetljivost limfnih čvorova. Gubitak apetita je uobičajena popratna pojava i nema potrebe, da osoba jede ako nije gladna. Probavljanje hrane zahtijeva dosta energije, pa se gubitkom apetita priroda pobrinula, da sva energija bude sačuvana za iscjeljenje. Konzumirajte dovoljno tekučine! 

 

KAŠALJ je zdrava reakcija tijela na nadraženost u dišnom sustavu. Akutne tegobe kod kojih je kašalj najčešće jedan od simptoma su: prehlada, gripa, bronhitis, laringitis, upala pluća, krup i hripavac. Kašalj može biti plitak ili dubok, suh ili produktivan. Ako ste prehlađeni, odmarajte se i uzimajte dovoljno tekučine, sokova od svježeg voća i povrća. Framaceutski antibiotici kod prehlade ne pomažu, jer se radi o virusnom oboljenju. Izbjegavajte mliječne proizvode, jer oni najviše stvaraju sluz u tijelu. Može vam pomoć Cordyceps sinensis, koji sadrži prirodni beta glukan.

Neke od biljki, koje u obliku čajeva ili tinkture pomažu kod kašlja su:

bijeli sljez, majčina dušica, islandski lišaj, piskavica, stolisnik, lipa i šipak.

VIROZA  i GRIPA

Simptomi viroze i gripe su slični jer ih uzrokuje ista obitelj respiratornih virusa, koji se prenose kapljičnim putem. Nakon prvih znakova gripe: bolova u mišićima ekstremiteta, leđa, vrata i cijelog tijela te treskavice i osjećaja zimice, javljaju se glavobolja i vrućica. Ostali simptomi uključuju bolove u mišićima, umjerenu upalu ždrijela, suhi iritirajući kašalj, začepljenost nosa te malaksalost i osjećaj umora. Gripa najčešće traje oko sedam dana, a treba je očekivati prije svega u prosincu i siječnju.

S druge strane virozu karakteriziraju kašljanje, kihanje, curenje nosa, grlobolja te u nekim slučajevima i blago povišena temperatura.

Kada do njih i dođe, liječnici upozoravaju da se viroza i gripa ne liječe antibioticima, već simptomatskom terapijom. Priporučuje se mirovanje, pijte svježe prirodne sokove i limunadu, sodium ascorbat, zeolit, probiotike sa prebioticima(digest), cordyceps sinensis, hitozan

Budući da se prehlada i gripa prenose kapljičnim putem ili direktnim kontaktom s virusom, odnosno dodirom, redovito pranje ruku najefikasnija je metoda prevencije.

Cijepivo protiv gripe DA ili NE?

Često se ljudi, koji se cijepe protiv gripe oboljevaju od nje, jer cijepivo sadrži virus gripe.

Dr. Russell Blaylock još upozorava na vezu između vakcine protiv gripe i alzheimerom:

" Ne uzimajte vakcinu protiv gripe - ona podstiće alzheimerjevo bolest! Vakcina je potpuno bezdedna i vlada to zna." Pravi Dr. Blaylock. *1

Gripa (influenca) je zarazna bolest dišnog sustava uzrokovana virusom influence. Epidemija gripe javlja se najčešće zimi. Virusi se prenose kapljičnim putem: kihanjem, kašljanjem, govorom (ulaskom kapljica izravno u nos ili usta osoba koje se nađu u blizini oboljelog od gripe) ili indirektnim kontaktom, kada kapljice koje sadrže virus dođu na ruke, maramice i posljedično na ostale površine. Inkubacija traje 1 do 5 dana, no osobe su zarazne već 1 dan prije izbijanja simptoma te 4 do 7 dana nakon početka bolesti. Gripa je ozbiljnija bolest od prehlade, komplikacije su češće, a naročito može biti opasna za ljude starije dobi ili osobe s kroničnim bolestima ili slabijim

POVIŠENA TJELESNA TEMPERATURA

Povišena temperatura je zdrava reakcija organizma na infekcije ili upale. Na temperaturi iznad 39˚C mikrobi se ne mogu razmnožavati.

Kod visoke temperature ubrzavaju se metabolički procesi 5-8 puta, povećava se proizvodnja interferona koji sprječava razvoj virusa, količina željeza u plazmi se smanjuje što je važno za sprječavanje rasta bakterija te se povećava pokretljivost i djelovanje bijelih krvnih stanica koji uništavaju mikrobe.

Sposobnost organizma da razvije vrlo visoke temperature ukazuje na snažan organizam i vitalnost. Zasigurno ste primjetili da su im djeca osobito sklona, dok teški kronični bolesnici vrlo rijetko imaju temperaturu iznad 38˚C.

 

VRUĆICA NIJE OPASNA

Iako povišena temperatura može izgledati zabrinjavajuće, ona sama po sebi nije opasna. Temperatura do 41˚C (prema nekim izvorima do 42˚C) ne može naštetiti srcu i mozgu. Organizam sam regulira temperaturu, pa vrućica uzrokovana infekcijama vrlo rijetko ide iznad 41˚C. Iznimka je npr. meningitis pri kojem može doći do poremećaja termoregulacijskog centra u mozgu. Više temperature od 41˚C su uglavnom uzrokovane toplinskim udarom, ozljedom glave, trovanjem ili anestezijom.

Roditelji se često pribojavaju povišene temperature zbog febrilnih konvulzija. One se mogu javiti kod djece između 4 mjeseca i 6 godina starosti, a uzrokovane su naglim porastom, a ne samom visinom temperature. Febrilne konvulzije, iako izgledaju vrlo zabrinjavajuće, nisu opasne.

Iako vrućica sama po sebi nije štetna, ona je obično znak prisutnosti infeckije od kojih neke mogu biti opasne. Viša temperatura ne znači obavezno i težu bolest, pa se ozbiljnost bolesti ne određuje prema tome, nego prema više čimbenika. 

Potražite liječničku pomoć ako je bolesnik vrlo letargičan, razdražljiv ili zbunjen, ako puno povraća i ne može zadržati tekućinu, ako ima jaku glavobolju, bol i ukočenost u vratu ili problema s disanjem te ako dijete mlađe od 4 mjeseca ima bilo kakvo povišenje temperature.

 

KADA I KAKO JE SPUŠTATI?

Vrućicu treba spuštati ako je viša od 39˚C duže od nekoliko sati ili ako se popne iznad 40˚C. Ako je temperatura niža od 39˚C ne treba je spuštati osim ako se bolesnik osjeća loše i bolest teško podnosi. 

Vrlo je važno da bolesnik pije dovoljno tekućine. Temperatura će se podići ako je dijete dehidrirano ili ima previše pokrivača i odjeće.

 

KONVENCIONALNI LIJEKOVI

Spuštanje konvencionalnim lijekovima pomaže da se bolesnik osjeća bolje, ali ne ubrzava oporavak. Dapače, konvencionalni lijekovi mogu produžiti tijek bolesti jer se snižavanjem vrućice usporava uništavanje mikroba, kao i zbog toga što su lijekovi dodatno opterećenje za jetru. Lijekovi mogu imati i štetne nuspojave. Stoga je bolje ne koristiti ih osim ako je neophodno i ne spuštati temperaturu previše nego samo toliko da je bolesnik lakše podnosi. Ona će se sama spustiti kad se bolest okonča. 

Djeci do 14 godina s virusnim oboljenjima (npr. prehlada, gripa, vodene kozice) ne smiju se davati aspirin ili andol jer mogu uzrokovati Reyov sindrom.

Budite oprezni koliko lijekova dajete djeci – slijedite upute na lijeku ili upitajte svog liječnika, pogotovo kod korištenja dužeg od tri dana. Visoke doze ili dugotrajna upotreba acetaminofena (npr. paracetamola) može uzrokovati oštećenja jetre i bubrega, a akutne prevelike doze mogu biti fatalne. Ako uobičajene doze ne uspijevaju spustiti temperaturu, ne davajte više doza. Nuspojave nesteroidnih protu-upalnih lijekova (npr. ibuprofena) uključuju bolove i krvarenje želuca.

 

HOMEOPATSKI TRETMAN

Dobro odabrana homeopatska remedija će, ne samo spustiti temperaturu, ukloniti bolove i druge tegobe, nego i pomoći organizmu da uništi mikrobe te tako ubrzati iscjeljenje. Stoga se mogu koristiti bez zadrške.

Svaka homeopatska remedija ima sposobnost spustiti povišenu temperaturu, ali samo ona dobro odabrana će djelovati zato što nam je cilj dovesti cijeli organizam u ravnotežu, a ne samo spustiti temperaturu. Loše odabrana remedija neće pomoći, ali niti štetiti. Nedostatak kod homeopatije je što ponekad nije jednostavno izabrati remediju koja će pomoći.

Ako nemate iskustva s samostalnim korištenjem homeopatije, preporučuje se da se obratite homeopatu klasične homeopatije.

Kako može homeopatija pomoć?

 

 

 

                                                                                                                                                   viroza,prehlada,gripa - homeopatija

 

Homeopatija je brza i efikasna kod prehlada, gripe i viroza. Daje odlične rezultate! Homeopat će vam odredit remediju prema vašem akutnem stanju. (ili iscjedak iz nosa nagrizava kožu ili ne, je kašalj suh, mokar, je prisutna temperatura i svi simptomi vezani uz nju.

Snižavanje povišene temperature NIJE proporučljivo, jer naše tijelo uloži svu svoju snagu da razvije temperaturu, jer sa njom virusi i bakterije puno brže sagorevaju.

 

Kod općenito lošeg imuniteta savjetujem homeopatski konstitucijski pregled!

Odaberite homeopatiju za dobro vašeg tijela! 

*1 https://www.newsmax.com/health/headline/flu-shot-promotes-alzheimer-s/2011/12/18/id/477912/

Vesna Češek, dipl. homeopat

mob.:00385(0)921746321

email: cesekvesna@gmail.com

Zatražite pregled

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now