Štetnost običnih higijenskih uložaka!

 

                                                                                                         Homeopatija ONLINE - Štetnost običnih higijenskih uložaka

Svaka zdravstvena tegoba ima svoj uzrok! Ako imate česte vaginalne upale, vjerojatno je uzrok u lošem odabiru uložaka.

Postoje stvari koje nam nisu poznate o higijenskim ulošcima, a mogu štetno djelovati na organizam. U nastavku možete pročitati neke od informacije o kojima se rijetko piše. 
 

1. Većina uložaka sadrže dioksine, ostataka od izbjeljivanja pamuka koji se koristi u izradi. Dioksini su poznate kancerogene tvari koje direktno upijaju u krvotok bez pročišćavanja u kontaktu s kožom.
 

2. Dioksini također smanjuju razinu magnezija u tijelu, koje mogu dovesti do drastičnog pada razine ovog vrlo važnog minerala. Magnezij je potreban u tijelu kako bi mozak i žičani sustav normalno funkcionirao, postoji još bezbroj drugih pozitivnih djelovanja magnezija na organizam.


3. Pamuk koji se koristi u izradi uložaka i tampona je debelo premazan s pesticidima. Kao i dioksin ova kemikalija se također upija u krvotok preko kože. Istraživanja su pokazala velike probleme i bolesti uzrokovane ovim sastojcima.
 

4. Ovi pesticidi mogu uzrokovati hormonske poremećaje, čak i u malim količinama. 
 

5. Tamponi mogu uništiti floru ženskog tijela, jer su pogodni za razvoj brojnih štetnih bakterija.

Opasnosti

Kada su u pitanju tamponi nailazimo na mnogo priča o rizicima, ali i mitova. Istina jeste da oni nose sa sobom opasnost od toksičnog šok sindroma (TŠS), koji može biti ozbiljan problem.
Ovo je retka bakterijska infekcija, ali može biti opasna po život. Pogađa između 1 do 17 žena na 100.000 (koje koriste tampone). Rizik od TŠS-a se povećava ako koristite velike (super plus) tampone i ako ih ostavite u vagini predugo. Simptomi koji se pojave su: groznica, povrćanje, dijareja, nesvesetica, vrtoglavica, osip, kao posle predugog izlaganja suncu, …

 

Postoje i tvrdnje da tamponi sadrže visoke nivoe azbesta i dioksina, ali Američka administracija za hranu i lekove (FDA) je odbacila takve tvrdnje. Iako postoje rizici kada je u pitanju korišćenje tampona, oni nisu, kako tvrde u FDA, vezani za  opasne nivoe azbesta (za koji tvrde da se ne nalazi u tamponima) i dioksina. (Ipak, proverite i uloške i tampone koje koristite, čitajte etikete).

Neki ljudi ne veruju tvrdnjama FDA i smatraju da kompanije, koje proizvode tampone zaista koriste opasne količine ovih supstanci, jer, kako kažu, recimo, azbest utiče na to da krvarite više, pa ćete zato morati koristiti i više tampona. Ipak, tamponi zaista sadrže dve opasne supstance (između ostalog) – rajon (za upijanje) i dioksin (ako izbeljivač). “Tampon industrija” veruje da je ženama potreban “izbeljivač” da bi na proizvod gledale kao na čist i siguran, ali problem je u tome što taj dioksin nije ni malo bezopasan. Potencijalno je kancerogen i toksičan za imunitet i reproduktivni sistem.

Koristite Biorazgradljive Higijenske uloške sa aktivnim kisikom i negativnim ionima, koji ne samo da nisu štetni, nego djeluju zbog iona na razne ženske tegobe kao što su upale, miomi, ciste, rak. 

 

Više informacija i naruđbe na mail: cesekvesna@gmail.com   ili broj mob.: 0921746321

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now