Tegobe sa štitnjaćom i homeopatija

 

S prednje strane vrata, neposredno uz grkljan i dušnik, nalazi se

žlijezda koja

ima izuzetnu važnost na sva tkiva i organe u našemu tijelu.

 

Pod djelovanjem njenih hormona zavisi da li ćemo biti nemirni,

razdražljivi,

patiti od nesanice, imati lupanje srca, opadanje kose ili ćemo ipak

biti umorni,

pospani, skloni pretilosti, patiti od iscrpljenosti.

 

GLANDULA THYREOIDEA ili štitnjača važna je žlijezda s unutrašnjim

izlučivanjem. Stanice štitnjače TIREOCITI učestvuju u sintezi hormona T3

(tiroksin) i T4 (trijodtironin). Bolesna štitnjača može izlučiti previše T4 i T3                                             Homeopatija ONLINE - Štitnjaća

hormona što dovodi do smanjenog izlučivanja TSH hormona (hormona

hipofize) i obratno, premalo T4 i T3 dovodi do povečanog lučenja TSH. Upravo će TSH hormon pokazati pravilan ili ne pravilan rad  naše štitnjače.

 

Oboljenja ŠTITNJAČE  i homeopatski tretman

Klasična  medicina kao terapiju koristi antitireoidne lijekove, tireostatike, jodid, kortikostereoide, radioaktivni jod ili kirurški zahvat kojim će se odstraniti deo štitnjaće kako bi se kontrolisala bolest.

Bilo da je riječ o hipertireozi ili hipotireozi homeopatija kao i svakoj tegobi pa tako i poremečajima štitnjače prilazi individualno.

 

HIPERTIREOZA

Pod ovim pojmom podrazumjevamo kada dođe do pretjerane aktivnosti štitne žljezde. Uzrok je kod 70-80 % bolesnika autoimuna bolest štitnjače, Gravesova, Parryeva ili Basedowljwva bolest. Ponekad pojedini čvorovi u štitnjači počinju pretjerano izlučivati hormone, postaju hiperaktivni pa dolazi do pojave multinodularne strume ili guše. Simptomi na koje se bolesnici žale su obično nervoza, nesanica, nemir, drhtavica, pretjerano znojenje, lupanje srca. Uobičajen je gubitak tjelesne mase iako je apetit normalan ili čak i povećan zbog ubrzanog metabolizma i peristaltike crijeva. Kosa je tanka, prorjeđena i često opada, a nokti mogu biti krhki i lako pucaju.

 

HIPOTIREOZA

Ovo je stanje kod kojeg štitna žljezda ne proizvodi dovoljno hormona. U većini slučajeva, poremećaj je unutar same štitnjaće, može se raditi o prolaznom problemu kod kojeg će biti potrebna kratkotrajna terapija, a može biti kronični autoimuni (Hashimotov) tiroiditis ili se problem javlja kao znak poremečaja hipofize ili hipotalamusa. Koji god da je oblik poremečaja dijagnosticiran, simptomi se mogu javljati u obliku umora, smanjenog metabolizma, tromost, usporen govor, usporeni pokreti, porast tjelesne mase, teškoće sa memorijom, bezvoljnost i depresija. Oko očiju javlja se blago oticanje, moguća je pojava zamagljenog vida, umor i kratkoća daha.

 

Klasična Homeopatija je djelotvorna kod poremečaja štitnjaće, kao kod hipertireoze tako i kod hipotireoze. Homeopat uzima u obzir sve simptome oboljelog, jer za sve tegobe postoji više različitih remedija koje se propisuju na podlagi cijeloukupne slike svih tegoba u tijelu.

 

Od dodataka prehrani preporučujem: Cordyceps, BioCink, Ionski kalcij, Antilipidni čaj, Divlja spirulina ili Kanli.

Zatražite pregled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now