Upala mjehura (cistitis) i homeopatija

Infekcije mokraćnog mjehura se obično nazivaju cistitis i su česte u žena i jako rijetke u muškaraca. Oko polovice svih žena dobiju najmanje jednu infekciju mokraćnog mjehura najmanje jednom u svom životu, to se često pripisuje tome što žene, za razliku od muškaraca, imaju kraću uretru, mokraćnu cijev kojom mokraća izlazi iz mokraćnog mjehura. Taj relativno kratak prolaz – dugačak samo oko 4 cm-olakšava bakterijama da prijeđu u mokraćni mjehur. Isto tako, otvor ženine mokraćne cijevi nalazi se blizu rodnice i čmara, što bakterijama iz tih područja omogućuje pristup do mokraćnog trakta.

Uobičajeni simptomi su bolno i učestalo mokrenje malih količina mokraće, neodgodiva potreba za mokrenjem, pećenje i osječaj pritiska pri mokrenju, a ponekad i bolovi u donjem dijelu trbuha. Mokraća je obično zamučena, neugodnog i jakog mirisa a može i sadržavati i krv. Također su moguće i povišena temperatura ili zimica te osječaj opće slabosti.  Infekcija mjehura nije opasna, osim se proširi dalje na bubrege. Bubrezi tada mogu biti trajno oštećeni i zato je bitno upalu mjehura tretirati što prije, po mogučnosti prirodnom medicinom, jer ta jedina djeluje na uzrok. Konvencionalni tretman su antibiotici. U nekim slučajevima uzrok cistitisa nisu bakterije i tada antibiotici ne pomažu.

Cistitis izaziva slijedeće simptome:

- učestalo mokrenje
- pečenje i osjećaj pritiska pri mokrenju
- bolno mokrenje
- potrebu za mokrenjem noću
- zamućena mokraća, ponekad sa krvljom
- neugodan ili jak miris mokraće
- pritisak u maloj zdjelici i bol nisko u leđima

 

ostali simptomi:

 

  • povračanje

  • umor

  • bol u spolovilu

  • povišena temperatura

  • tresavica

 

 

Cistitis se javlja kao akutni, recidivni i kronični problem. Kod akutnog cistitisa uzrok može biti endogeni (bakterija) ili egzogeni (vlaga, hladnoća).

 

Kod odabira pravog homeopatskog pripravka gleda se na pojedine simptome:

je li osoba bila izložena hladnoći, dolazi li do upale nakon spolnog odnosa, je li mokraća tamne ili svijetle boje ili je prisutna stalna nadraženost mjehura.

Homeopatija se pokazala jako učinkovita u tretiranju cistitisa kod akutnih kao i kod kroničnih slučajeva. Upala mjehura je česta tegoba kod žena, koju može dobro odabran homeopatski pripravak potpuno ukloniti

Odaberite klasičnu homeopatiju - za dobro Vašeg tijela!

Za više informacija me kontaktirajte na mail: cesekvesna@gmail.com ili broj mob.: 00385(0)921746321

Od dodataka prehrani savjetujem originalni Cordyceps sinensis

Zatražite pregled

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now